sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı3
Tepe Reklamı2
Tepe Reklamı1
tepe reklam2
tepe reklam 1
tepe reklam 3
Tepe Reklamı 2

Ertuğrul Sağlam, ligin ilk haftasında deplasmanda 0-0 berabere kaldığımız Altay maçını değerlendirdi



Eklenme Tarihi: 14/09/2020

Sahada şampiyonluktaki favori iki takımın olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, “Bugün kağıt üzerinde yaptıkları transferlerle, ortaya koydukları iddia ile ligin şampiyonluktaki iddialı iki takımın mücadelesi oldu. Tabiki maalesef futbol kağıt üzerinde favori olmakla ya da çok transfer yapmakla ne iyi takım olabiliyorsunuz ne de ligi şampiyon tamamlayabiliyorsunuz. Fakat şöyle bir gerçekle yüz yüzeyiz. Altay iyi bir takım olmuş. Yaptıkları 14 transferle kadrolarını güçlendirmişler. Kendi sahasında böyle iddialı bir takımla oynamak bizim için kolay olmadı” dedi.

Altay maçında takım olarak birçok dezavantajlarının olduklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Maçta birçok dezavantajımız vardı. Çünkü biz en son maçımızı 15 Mart tarihinde oynadık. Yaklaşık 5 ay sonra maç yapan arkadaşlarımız vardı. Bunun yanında sezon başını erken başlattık ama maalesef pandemi dolayısıyla oynayacağımız birkaç tane hazırlık maçını oynayamadık. Sadece Trabzonspor ve Giresunspor ile hazırlık maçı oynadık. Bu maçlarda da bazı arkadaşlarımız çeşitli sebeplerden dolayı oynayamadı. Kısacası çok uzun zaman sonra maç oynamayan birçok oyuncumuz bugün 90 dakika oynarken zorlandı. Bunun yanında yeni transferlerimizden Tomane ve Gyasi’yi bugün oynatamadık. Oğuz’un yokluğunu orta sahadaki eksikliğini hissettik” diye konuştu.

Maçta oyuncuların iyi mücadele ettiğini belirten Ertuğrul Sağlam, “Bütün bu dezavantajların içerisinde ortaya çıkan durum şudur. Mücadelemiz iyiydi. Oyuncularımızın maçın başından sonuna kadarki mücadelelerini kutluyorum. Şampiyonluktaki rakibimiz olan Altay ile deplasmanda oynayıp, gol yemeden maçı tamamlamak, buradan puan almak ve lige maç kaybetmeden başlamak bizim için önemliydi. Ama yeni oyuncularımızın katılımıyla inşallah ofansif anlamdaki kalitemiz ve üretkenliğimiz biraz daha artacak. Rakip kaleye biraz daha fazla gideceğiz. Daha fazla pozisyona gireceğiz. Oyunu rakip yarı alanda daha fazla oynayacağız. Bunun garantisini verebilirim. Birkaç maç daha birlikte oynayarak, birlikte oynama alışkanlığını da edinerek maç alışkanlığını da kazanabilirsek biz inşallah bugünkü performansımızdan çok daha fazlasını ortaya koyabilecek bir takım haline geleceğiz” şeklinde konuştu.

Taraftarlarımıza da mesaj veren Ertuğrul Sağlam, “Rakibimizi tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler. Hakemlerde iyi karşılaşma yönettiler. Altay’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Taraftarımıza da şu mesajı vermek istiyorum. Bizi inşallah birkaç hafta sonra çok daha iyi bir takım, taraftarımızın gurur duyabileceği, izlerken keyif alacağı bir takım haline geleceğiz” dedi.