Tepe Reklamı3

Samsun'dan AKP'li isimler meclise girmek için kolları sıvıyor



Eklenme Tarihi: 13/10/2022

İşte AKP'nin Samsun'daki olası milletvekili aday adayları!

Seçmenin ekonomik krizin faturasının keseceği genel seçimlerde, Samsun'dan AKP'li bazı isimler meclise girmek için kolları sıvıyor. AKP için Samsun'da önem taşıyan üç ismin partinin üç dönem kuralına takıldığı seçimlerde, milletvekili aday adaylığı için 5 kişinin daha adı geçiyor.

Türkiye adım adım genel seçim atmosferine giriyor. 14 Mayıs 2022 tarihi siyasi arenada seçim günü olarak konuşulmaya devam ederken, partilerde bazı isimler öne çıkmaya devam ediyor. Samsun'u yüzde 68.2'lik oy oranıyla sırtlayan Cumhur İttifakı'nın bu seçimde işi oldukça zor. Ekonomik krizin ve AKP'de gündeme gelen sayısız skandal gündemler nedeniyle seçmenin gönlü Millet İttifakı'na kayıyor. 

GÖZLER AKP'NİN ADAY ADAYLARINA ÇEVRİLDİ

Yerel seçimlerin kaderini de büyük ölçüde etkileyecek olan 2023 seçimleri için, Samsun'da gözler özellikle AKP'nin Milletvekili adaylarında.

5-2-2'lik dengenin bozulması kuvvetle muhtemel genel seçimler için AKP'de şimdilik 8 kişinin adı milletvekili aday adaylığı için geçiyor.

DEMİRCAN, KARAASLAN VE KÖKTAŞ'TA PÜRÜZ VAR

Ancak bu isimlerden eski Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Fuat Köktaş, AK Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralına takılıyor.

AKSU, KESER, SERİNKAYA VE KÖSTEK İSİMLERİ ÖNE ÇIKIYOR

AK Parti'de Meclis koltuğunu hedefleyen diğer isimler ise şöyle: Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, İl Başkanı Av. Ersan Aksu, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Oğuzhan Serinkaya, Abdulkadir Köstek.

Kaynak: diyekonustu.com