Tepe Reklamı3

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAMSUNLUNUN CEBİNE HORTUM BAĞLADI



Eklenme Tarihi: 21/06/2020

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşın bu zor günlerini hiçe sayarak  suya tekrar  zam yaptığını , Vatandaş pandemi krizinde ekmeğinin derdindeyken SASKİ  eliyle suya muhtaç hale getirilmesine anlam veremediklerini söyledi.

 

SU FİYATINDA SAMSUN TÜRKİYE REKORTMENİ

 

Büyükşehir Belediyesi’nin  kamuya,  yani halka ait olduğunu belirten Fatih Türkel, “Belediyeler  ticarethane değildir. Özellikle yaşadığımız ve bedellerini çok ağır bir şekilde ekonomik olarak ödediğimiz pandemi sürecinde bile müflis tüccar zihniyetiniz devam ediyor.  Büyükşehir Belediyesi kar ve para hırsı ile vatandaşın ve bizlerin isyanlarına kulak tıkamaya 3 maymunu oynamaya ve otomatik zam uygulamasına devam ediyor.

 

Haziran 2020’de atık su bedeli hariç 1 metreküp suyun fiyatı yine 4.20 TL’ye yükseldi.  Şu anda Samsun Türki̇ye’ni̇n en pahalı suyunu kullanıyor. Su zammı kulvarında Samsun Büyükşehir’e yaklaşabilen tek bir belediye yoktur. Samsun Büyükşehir Belediyesi  su fiyatında  Türkiye rekortmenidir. Ülke genelindeki 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri incelendiğinde, atık su bedeli hariç olmak üzere bir metreküp suyu en pahalıya satan yerel yönetim Samsun Büyükşehir Belediyesi’dir.”  Dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAMSUNLUNUN CEBİNE HORTUM BAĞLADI

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin  otomatik zam uygulaması ile Samsunlunun cebine çapı her ay genişleyen bir hortum bağladığını ifade eden Fatih Türkel, “ SASKİ’nin İstanbul’dan ithal edilen genel müdürünün gözünü doyurabilmek için vatandaşın cüzdanının daha ne kadar boşalması gerektiğini merak ediyoruz.  Vatandaşlar her ay karşılaştıkları fahiş su faturaları nedeniyle isyan ediyor.

 

Bize ulaşan tepkilerin yanı sıra sosyal medyada yükselen haklı sesleri de takip ediyoruz..  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, SASKİ’nin genel müdürü ve Büyükşehir Meclisi’nin tüm Cumhur İttifakı üyesi unsurlarına buradan çağrıda bulunuyoruz.  Elinizi, vatandaşın cebinden çekin. Önümüzdeki ilk Meclis toplantısında su birim fiyatlarında anlamlı bir indirim yapın ve otomatik zam sistemini iptal edin.  CHP’li Meclis üyelerimiz vatandaşın yararına olacak bu karara destek vereceklerdir dedi.