Tepe Reklamı3

BİR GARİP KENTSEL DÖNÜŞÜM POLEMİĞİ



Eklenme Tarihi: 06/06/2022

BİR GARİP KENTSEL DÖNÜŞÜM POLEMİĞİ

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, düzenlediği basın toplantısında İlkadım ve Atakum Belediyesi'ni eleştirdi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş kentsel dönüşüm 20 yıldır var kendileri neden yapmamış diye cevap verdi. 


AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Başkan Aksu, İlkadım Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili 3 yıldır çalışma yürütmediğini ifade etti. 

İLKADIM BELEDİYESİ HİÇ BİR ADIM ATMADI"

31 Mart Seçimlerinden önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Samsun'a gelerek Kentsel Dönüşüm konusunda önemli bir vizyon ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Aksu, "Riskli alanlar topumun yaşam alanı konusunda çalışmalarımız sürüyor. İlkadım ilçesinde projelendirilmiş alanların her hangi bir sekilde İlkadım Belediyesi tarafından startının verilmesi gerekirken şu ana kadar hiç bir adım atılmadığının milletimizin bilgisine sunmak istiyorum. Kentsel dönüşüm çalışmaları sadece Bakanlıktan beklenmemelilir. Başka ilçelerde ve şehirlerde çok güzel örnekleri var, ilçe belediyeleride bu konuda önemli çalışmalar yapabilir." dedi.

"VATANDAŞLARIN ZİHNİ KARIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

İlkadım'daki çalışmaların son dönemde kentsel dönüşüm üzerinden vatandaşların zihni karıştırılmaya çalışılıyor diyen Başkan Aksu, "Biz iktidar partisi olarak hizmet yapma gayreti ieçrisindeyiz. Belediye başkanlarıylada görüşmeler yapıyoruz. Özellikle İlkadım Belediyesi'nin bu noktada gereken performansı ve çalışmayı gözüne koymadığını söylemek istiyorum." diye ifade etti.

İLKADIM VE ATAKUM BELEDİYESİ'NE ELEŞTİRİ

Başkan Aksu, "Biz birbiriyle konuşamayan kişiler değiliz, ortak paydamız Samsundur. Biz belediyelerde mantıklı çalışmaları beraberce yürütme içerisinde oluruz ama basın üzerinden bilgi kirliliği ve negatif siyaset üretme çalışmasına karşıyız. Bu süreçte İlkadım'da ve Atakum'da taş üstüne taş koyan tabloyu göremedik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde, Atakum Belediyesi'nin çok ciddi şekilde denetimlerden geçtiğiniz söylemişti. Biz sadece muhalefet partisinin denetimi yapan hükümet değiliz. Canik Belediyesi'nde de son bir yıl içeresinde 30 denetim gerçekleştirildi. Belediyelerde denetimlerin yapılması rutin bir işlemdir. " diye konuştu.


Ersan Aksu'nun sözlerine Necattin Demirtaş'tan cevap!


İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentsel dönüşüme dair önemli açıklamalarda bulundu.


AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu basın mensuplarıyla bir araya gediği toplantıda İlkadım Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili 3 yıldır çalışma yürütmediğini ifade etti.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ersan Aksu'nun sözlerine karşılık Samsun Son Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM 20 YILDIR VAR, KENDİLERİ NEDEN YAPMAMIŞ'

Necattin Demirtaş açıklamasında; '' Şu anda kentsel dönüşüm ile ilgili İlkadım bölgesinde Anadolu, Kadıköy ve Zeytinlik mahalleleri bakanlık tarafından riskli alan kapsamında bulunuyor. O yüzden bu alanlarda çalışma yapmaya yetkimiz yok.

Ayrıca belediye olarak çalışma yapabilmemiz için mali imkanımızın olması da gerekiyor. Yani biz bu alanlarda çalışma yapmak istemediğimiz için değil, riskli alan olduğu için müdahale edemiyoruz. Kentsel dönüşüm hikayesi 20 yıldır konuşulan bir mevzu, o zaman kendileri neden bu zamana kadar bir çalışma yapmamış. Erdoğan Tok zamanında Kökçüoğlu mahallesinde imar uygulaması yapılmış, planlanmış ama her birinin ayrı istekleri var. Bunun temel yolu kamulaştırma olması ve mahkemeye gitmek. Biz 3 senedir bu disiplini sağlamak için uğraştık. Kökçüoğlu mahallesini tam anlamıyla halletmeye çalışıyoruz. Her şey çözüldüğü zaman orada kentsel dönüşüm başlamış olacak.'' dedi.