Tepe Reklamı3

Bakan Murat Kurum: "Samsun'a 20 yılda 4.4 milyar liralık 250 proje kazandırdık!



Eklenme Tarihi: 30/09/2022

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından organize edilen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programı Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un da katılımıyla yapıldı.

Şu an sahada 350 bin konutun dönüşümünün devam eettiğini ifade eden Kurum, " Bu çerçevede Canik’te ve İlkadım’da olduğu gibi; Atakum, Vezirköprü, Tekkeköy, Çarşamba ilçelerimizde de sosyal konut ve kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bir yandan Emlak Konut eliyle; Canik Yenimahalle’de yatırım değeri 280 milyon lira olan toplam 678 konut ve 29 ticari ünite inşa ediyoruz. İnşallah bu konut ve dükkanlarımızı Kasım ayında tamamlayacağız. Diğer yandan TOKİ eliyle İlkadım Kıran Mahallemizdeki rezerv yapı alanımızda yatırım değeri 430 milyon lira olan bin 404 konut ve 37 dükkân üretiyoruz. Buradaki konutlarımızı da bu Ekim ayında vatandaşlarımıza teslim etmeye başlayacağız. Samsun’da; şehrimizin altyapı sorunlarının çözülmesi için de tüm gayretimizi ortaya koyuyoruz. Bu çerçevede İller Bankamızla, son 20 yılda 4.4 milyar liralık 250 projeyi Samsun’a kazandırdık. Bugün de hâlihazırda 10 projede 194 milyon liralık yatırımımız tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.


Toplantıya ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Amasya, Çankırı, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Tokat ve Yozgat olmak üzere çeşitli illerden toplam 17 milletvekili katıldı.