sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı1
Tepe Reklamı3
Tepe Reklamı2
tepe reklam2
Tepe Reklamı 2
tepe reklam 1
tepe reklam 3

Atakumlular için evde spor va



Eklenme Tarihi: 06/04/2020

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde izole olan Atakumluların hareketsiz kalmamaları için Atakum Belediyesi’nce hazırlanan #EvdeSporVar video eğitim programı büyük ilgi topladı. Belediyenin sosyal medya kanallarından yayınlanan video dersleri takip eden yurttaşlar evlerinde egzersiz yapıyor.

--------------

Dünya üzerinde 200’den fazla ülkede etkili olan ve 60 binden fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep olan koronavirüs salgını nedeniyle yapılan “Evde kal” çağrılarına uyan Atakumlular, sokakları boşalttı. Türkiye’deki ilk vakanın açıklanmasının ardından Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin talimatıyla acil durum eylem planını devreye alan Atakum Belediyesi, tüm imkanlarını virüsle mücadele çalışmalarında kullanıyor. Ülke genelinde yapılan “evde kal” çağrılarına uyan ilçe sakinleri için Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi’nin profesyonel spor eğitmenleri, #EvdeSporVar isimli video eğitim programını hazırladı.


EV ORTAMINA UYGUN EĞİTİM VİDEOLARI

Belediyenin sosyal medya kanallarında yayınlanan eğitim videolarında evde yapılabilecek basit egzersiz programları yer alıyor. Videoları tamamen ev koşullarında uygulanabilir şekilde hazırlayan spor eğitmenleri, egzersizlerde yastık gibi ev ortamında kolayca bulunabilecek malzemeler kullanıyor. İnternete erişebilen akıllı telefon, bilgisayar ve televizyonları ile videolara erişen yurttaşlar, eğitim programlarını takip ederek evlerinde egzersiz yapabiliyor. Spor hareketlerine uygun müziklerin eşlik ettiği videoları izleyebilmek için Atakum Belediyesi’nin Instagram, Twitter ve Facebook sayfalarını takip etmek gerekiyor.


EGZERSİZ BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Sosyal izolasyon nedeniyle evde geçirilen günlerde egzersiz yapmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkat çeken uzmanlar, “Hareketsiz kalan vücut sebebiyle metabolizma hızı azalıyor. Bu durum kilo artışı ya da kas kitlesinde azalmaya yol açabilir. Fiziksel aktivite, vücudun doğal yoldan mutluluk hormonu salgılamasını sağlıyor. Hormon salgısı ise ruh halini iyileştirmeye, güven duygusunu artırmaya, kaygı ve endişeyi azaltmaya yardımcı oluyor. Egzersiz yapmak, bedenin sağlıklı kalması ve hastalıklarla mücadele etmesine fayda sağlıyor” görüşünü paylaşıyor. Egzersiz videoları için Atakum Belediyesi’nin Twitter sayfasına http://twitter.com/atakumbeltr, Instagram sayfasına http://instagram.com/atakumbeltr ve Facebook sayfasına http://facebook.com/atakumbeltr adreslerinden ulaşılabiliyor.