Tepe Reklamı3

NECATTİN DEMİRTAŞ MİLLET İTTİFAKI İLE  İPLERİ KOPARDI MI?



Eklenme Tarihi: 21/06/2020

İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün Fuariçi Derya Tesisleri'nde gerçekleşti. Kongreye İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın katılmaması ve İl Başkanı Recep Güleroğlu'nun tepkisi damga vurdu.


Kongreye MHP'ye geçeceği siyaset kulislerinde konuşulan ve İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar ve İl Yönetimi ile aralarında gerginlik olduğu iddia edilen   İkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş  katılmadı.

 

İl Dışında olduğu gerekçesi ile kongreye katılmayacağını bildiren Demirtaş, temsilci de göndermedi.


Demirtaş'ın kongreye katılmaması artililer arasında büyük tepliye yolaçarken, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu yaptığı konuşmadai, Demirtaş'a tepkisini dile getirdi. Recep Güleroğlu^'nun tepkisi sonrasında konuşan ve Divan Başkanlığı'na seçilen İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av.  Ünzile Yüksel de bu tepkiye katıldı.

 

RECEP GÜLEROĞLU'NDAN UYARI: "HERKES TEMSİL ETTİĞİ MAKAMIN HAKKINI VERMELİ!"

 

Kongrede konuşan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, " İlkadım İlçe Teşkilatımız 2018 ve 2019 seçimlerinde beklenenin üzerinde başarı gösterdi ve hepimizin takdirini kazandı. İlkadım ve Atakum Belediyeleri de Millet İttifakının ortak gayretleriyle kazanıldı.

 İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ta aramızda olmalıydı.Herkes temsil ettiği makamın hakkını vermeli ve temsil noktasında hareket etmelidir. Birlik ve beraberliği zedeleyici tavırlar içinde olunmamalıdır." dedi.

 

MERKEZ DİSİPLİN KURULU BAŞKANI AV. ÜNZİLE YÜKSEL: MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ, HERKES ARKASINDAN GÜZEL SÖZLER SÖYLETMELİ!


Recep Güleroğlu'nun ardından Divan Başkanı ve  İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av.  Ünzile Yüksel tekrar sözalarak, "Makamlar gelip geçicidir. Herkes bulunduğu makamın hakkını verip, arkasından güzel sözler söyletmelidir. Millet bu iktidardan bıktığı için bu ittifaka oy vermiştir." diye konuştu.

DEMİRTAŞ MİLLET İTTİFAKI İLE  İPLERİ KOPARDI MI?

Öte yandan Necattin Demirtaş'ın İYİ Parti İlkadım teşkilatı ve İl Yönetimi ile de ilişkilerinin bozuk olduğu, bu konuda gerginlik bulunduğu bildirildi. Bu gerginlik Başkan Demirtaş'ın İl Dışında olacağım gerekçesiyle kongreye katılmaması üzerine tırmanmaya başladı.Demirtaş'ın MHP'ye geçmek için görüşmeler yaptığı, CHP İlçe ve İl Teşkilatları ile de ilişkilerinin kopuk olduğu ve İYİ Parti ve CHP'lilerle de gerilimin artmaya devam ettiği artık sesli olarak dillendirilmeye başlandı.


Kaynak:karadenizhayat