sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı2
Tepe Reklamı1
Tepe Reklamı3
tepe reklam2
tepe reklam 3
Tepe Reklamı 2
tepe reklam 1

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI DEĞİLSE NE ZAMAN?



Eklenme Tarihi: 31/03/2020

Çin’de başladı tüm dünyanın korkusu oldu ve geldiğimiz noktada bizim de kaybettiklerimiz 170 sayısına dayandı. Evet, hepimiz bütün dünya genel anlamda hepimiz bir sınavdan geçmekteyiz. Bunun ister bir ihtar ister bir kendine gelme isterseniz bilimin öne çıkması olarak değerlendirin Allah sistemin sahibidir, temizdir, tahirdir, temizi sever. Ve de bizi tertemiz yaşamamız için sınavdan geçiriyor. Çünkü insanı tertemiz yaratıp yeryüzüne gönderiyor ama bu âlemde insan temiz kalmıyor, kalamıyor. Maddi manevi kirleniyor.

Kimine göre her şey ve herkes buraya tesadüfen geldi ve bir süre tesadüfen yaşayıp gidecek. Nasıl bir tesadüfse toprakla bedeni aynı mineral ve madenlerle hem dem ve ne tesadüf ki yazın ayrı kışın ayrı çıkan sebze ve meyvelerde tam onun sağlığı ve vücudu ile doğru orantılı. Severim bu düzeneği düzenleyeni. Zira bir iğne sahipsiz olamazken tüm bu kâinatın tesadüfen ortaya çıktığını söyleyenleri bir daha düşünmeye davet ediyorum.

Bir sınavdan geçiyoruz sevgili okurlar ve bu sınav yeni bir dünya düzenine bizi hazırlıyor. İyiliğe sevgiye ve birlikte hareket etmeyi bilen evini, bedenini ve zihnini temiz tutanlar bu sınavdan başarı ile çıkacak. Tutamayanların yeni düzene ayak uydurması düşünülemez. Bu yüzden olabildiğince evde kalmalı kendimizi tanımalı, iyilik için birleşmeli ve de sabırla bu sürecin geçmesini beklemeliyiz. Bu sınavın  çoğumuz özellikle bizim yaşımızdaki insanların dışarı çıkması istenmiyor haklı olarak. Ben 65 yaş grubunda değilim ama sürekli kullandığım ilaçlarım var. O yüzden tercih etmiyorum. Çok mecbur olmadıkça da çıkmıyorum açıkçası. Bu süre içinde sadece iki kere çıktım ve son çıktığımda yeni tedarik ettiğimiz için elimde eldiven ağzımda koruyucu vardı. Hepimizin buna dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü çok hızlı yayılan bu virüs hepimizi etkisi altına alabilir diye sağlık bakanlığı sürekli açıklamada bulunuyor. Buna tüm vatandaşlar duyarlı olmak zorunda. Çünkü bir anda birçok kişiyi tehdit edebilen bir hastalık sebebi olduğu gün gibi ortada biliyorsunuz. Televizyonlar sürekli bu konuda bilgi veriyor elbette dikkate almalıyız. Hepimiz artık bana bir şey olmaz demek hastalığından vazgeçelim ya da evimize çekilip önce kendim için, evim için, ailem için neler yapabilirim derdine düşelim.

Bu hastalık konusunda kimine göre Amerika kimine göre İsrail bir düzen kurmuş insanoğluna. Ne olursa olsun ne kurulursa kurulsun tevhit ehli olan ve gerçek imana sahip olanlar bu konuda sonunda kazanacak olan kendisi olacak. Arkadaşlar bana soracak olursanız bugün yaşadıklarımız insan türünün kendi elleri ile yaptıklarının karşılığı diye düşünüyorum.

Ağaçları kesip betonları dikerken, ormanları ateşe verirken, petrol ve yeraltı kaynakları için ülkelerde savaş ve kargaşa çıkarırken kimse can kaybı olacak kaygısına düştü mü?

Zenginler daha zengin fakirler daha fakir konumuna geldiğinde elimizdekinin kaçta kaçını acaba olmayanla paylaştık. Yaz tatillerinde otel, motel derdine düşüp gittiğimiz yerlerde biz karnımızı doyurduktan sonra açık büfelerde ziyan olan yiyecekleri hiç düşündünüz mü?  Kendim bizzat bu konuda çalışma yapalım diye İzmir belediyesine gitmiştim. Çok kapsamlı bu iş yemekleri nerede saklayacağız hem orada pişen yemekleri herkes yemez demişlerdi. Burada şahit olduğum başka olaylarda var fazla lafı uzatmak istemiyorum. Bildiğim bir şey varsa bu ülkede dökülen yemeklerle atılan ekmeklerle ülkenin fakiri -atılmadığında değerlendirildiğinde -bir daha doyar.

Çin’de Hindistan’da Afrika’da aç bırakılan hapislerde çürüyen birbirine kırdırılan insanları görmemezlikten gelmek işi çözüyor mu? Dininden, düşüncesinden dolayı baskı ve zulme uğrayanlar savaşlarda evlerinden yuvalarından koparılanlar sakat kalanlar öldürülenler iftira ile hapislere tıkılanlar, çocuklara kadınlara yapılan zulümler sizce bu feryatlar hiç karşılık bulmayacak mıydı? Bazıları diyor ki Allah niye bunlara izin veriyor. Allah bizi yeryüzüne saldı peygamberler gönderdi kitaplar gönderdi bizi iyiliğe güzelliğe paylaşmaya çağırdı biz ne yaptık soruyorum ne yaptık? Sanırım homini gırtlak pupitik yataktı çoğumuzun yaptığı. Ben miyim bu milletin kurtarıcısı aptal insanlar kafalarını kullansınlar diyenleri de duyar gibiyim. Dizilerle uyutulan geceleri çalınmış çoluk çocuk internet bağımlısı olmuş bir toplum olduk çıktık.

Müslümanım diye madem ortada geziyoruz öyle ise adaletsizliğe zulme adam kayırmaya rüşvete zalimliğe dur diyebiliyor muyuz yoksa bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyoruz? Çıkarlarımız, mevkiimiz, makamımız her şeyin önünde mi geliyor siz cevap verin. Bu zor günlerde herkes devletin ve milletin yanında olmak zorunda ve herkes değişmek, düzelmek, ruhsal olarak güzelleşmek ve elindekini paylaşmak zorunda. Hocam bunları şimdi ne kattın konuya demeyin. Manevi temizlik en az maddi temizlik kadar şart bunu kabul edelim.

Sayın cumhurbaşkanı ve milletvekilleri ve de değerli sanatçılar ayrıca sporcular yardım için seferberlik başlattılar. Ayrıca cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin bazıları maaşlarının bir kısmını devlete bağışladılar. Haluk levent ve sporcuların desteği ile 10.bin aileye yardım eli uzanmış. Devlet olarak yardıma muhtaç ailelere biner lira yardım ediliyor.
 Bu çok güzel bir davranıştır beklediğimiz budur bunu tüm milletvekillerinden ve ülkenin sayılı zenginlerinden de bekliyoruz Sağlık çalışanlarımız canla başla çalışırken polisinden, askerine, banka çalışanından, çöpçüsüne fırıncısından, market çalışanına kadar hepimizin birbirimize ihtiyacımız olduğunu bir kez daha anladık. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bu olaylar bizi bir daha biz yapacak ve aydınlık günlere hep beraber elele varacağız diye düşünüyor ümitle bekliyorum. Mutlu yarınlar bizimle olacak inşallah.

Saygılar sevgiler değerli yüreğinize aziz okuyucularımız.  

31.03.2020 Bursa Orhangazi