Tepe Reklamı3

Semiray Sezgin'in kaleminden Her toplum idarecisini kendi içinden çıkarır



Eklenme Tarihi: 06/06/2022

Merhaba Kur'an da bir ayet vardır .Nasılsa nız öyle idare edilirsiniz .Her toplum idarecisini kendi içinden çıkarır.

Eğer adalet namus,dine bakış,bana dokunmayan yılan hesabı,,bana ne benden uzak olsun hesabı  varsa bunları herkesin düşünmesi lazım.Halk olarak kim halk biz ayrı sınıf onlar ayrı sınıf mi?

Herkes işin içinde bilinçsizlik ,bir tarafı horlama ,dini alaya alma bir tarafta dini doğru dürüst temsil etmeme diğer tarafta .

Herkes aklını başına devsirip asgari musterekler de birlesmeli.

Dünya işleri akılla yönetilir .Bir topluma önce adalet lazım.Adaletin olmadığı yerde İslam sadece şekilde kalmıştır. Bu  toplumda kim daha fazla yiyor dediginizde biz daha fazla yiyoruz diyenlerin olduğu ülkede kul hakkı kimseyi ilgilendirmiyor da baskasinin kusurlarına bakılıyorsa, bu bizden canım denip her şeye göz yumuluyorsa büyük bir ahlaki çöküş var demektir.

Kadın erkek ilişkisinden tutun her türlü yanlışın yapıldığı bir toplumda miras meselesinde bile kardeşin kardeşe yanlış yaptığı bir toplumda bırakın bari asgari mustereklerde birleşip vatanın kıymetini bilelim..

Yazıktır günahtır herkes once kendine sorsun.Kac kitap okumuş,kaç yoksulu giydirmis,kaç aç olana iş bulmuş,kaç insanın arasını düzeltmiş ,kaç insanın mutluluğuna sebep olmuş 

Bir hastalık var bizde ben değil biz değil asıl suçlu sizsiniz 

Suç varsa kimse masum değildir Gören ,şahit olan ,sesini çıkarmayan her şey yolunda gider gibi gözükürken bu topraklarda aslında topraklar sarılırken ,şirketler satılırken toplum olarak ses çıkarmıyorsak hepimiz suçluyuz 

Din Allahindir ,kullar ister iman eder ister etmez.Buna kendi karar verir Allah'a inanıyorum deyip her türlü yanlisi yapanlar aslında inandığı ne Allah'ı ,ne peygamberi,ne de Kur'anin anlattığı insan haklarını anlamamış ,kul hakkıyla ilk başta baştan kaybetmiş olma ihtimali yüksek insanlardır.Önce biz hangi dine inanırsak inanalım önce biz hangi yolun yolcusuyuz,bu vatan bu bayrak ve kutsal son dinin kabul etmesek bile insan olarak ne kadar insanız ona bakmak lazım.Birbirimizi ötelemeden hep karşımizdakini suçlamadan ama yanlışlar karşısında dimdik karsinsinda duran bir insan miyiz ona bakalım.