Tepe Reklamı3

Ölümün Hatırlatıkları



Eklenme Tarihi: 22/07/2019

Yeni düşüncelere merhaba;

 

Sevgili okurlar; Birkaç gündür her canlı ölümü tadacaktır sözü aklımda dolanıp duruyor. Çünkü annemin ölümü ile ilgili kendimce küçük de olsa hayır hasenat hesapları yaparken dayımın Hakka yürüyüşünü haber aldım.

Oysa çok değil birkaç hafta önce rüyamda görmüştüm. Çok güzel ve gençti rüyamda. Kucağında dünyalar güzeli bir kız çocuğu vardı. Ve çok güzel giyinmişti her ikisi de. Hala belleğimde. Telefon açtım dayıma sabah olunca ve paylaştım. “Öldüğümü mü gördün “dedi, hemen. Yok deyip anlattım rüyamı. Meğer gördüğüm rüya bir tabire göre ölümün habercisi imiş. Nereden bileyim? Daha sonra öğrendim kardeşimden. Ölüm ile çok sevdiği kanserden ölen dünya iyisi oğluna kavuştuğunu düşündük. İnşallah öyledir. Belki de torunun yanındadır. Şimdi de yeğenim Nezaket içimizi yaktı. Bazen ölüm bir aileye peş peşe gelebiliyor. Mide küçültme ameliyatı esnasında sanırım doktor hatası var. Bu tür ameliyatlar kesinlikle bilinen, uzman, kendini ispatlamış doktorlara yaptırmalı.Allah her ikisine de rahmeti ile muamelede bulunsun.

Hocam; niye bu konuya girdiniz özelinizi bilmek zorunda mıyız dersiniz belki de! Bilin ki gelin gelmeyen kapı olur ama ölüm gelmeyen kapı olmazmış. Hepimiz, tüm canlılar gibi ölümü tadacağız. Ölmeden önce ölümü tanımak gerekir Nereden çıktı demeyin, çünkü kimin kapısını ne zaman çalacağı bilinmez ki ! Ne yapmalıyız o zaman der gibisiniz. Hocam yapmayın, bu devirde çok zor? Kaç kişi bunu yapar derseniz elbette kolay olmayan şeyler kıymetlidir bir dinle demek düşer bize.

İnsan yaratılırken her türlü duygu, düşünce ve hayale açık yaratılmıştır. İnsan yaratılan en donanımlı en mükemmel yaratıktır. Son derece güzel hasletlerinin yanında zaafları, zayıf tarafları ile de yaratılan insan her şeyi ile bir bütündür. Bu dünyaya da eksiklerini tamamlamak ve en mükemmel olarak geriye dönmek için yaratılmıştır. Kısaca sınavdadır. Sınavı da zaten bu zayıf yanlarını kuvvetlendirmek aklı ile gönlü ile insan olma yolunda çaba harcamaktır. Bu çaba bir üstat aracılığı ile olursa kalıcı olur. Her kitap okuyan öğretmen olamayacağına göre her insan bunu  da tek başına başaramaz ve bir yol göstericiye ihtiyaç duyar. Bu yol gösterici bilge biri olmalı ve sizi aydınlığa götürmelidir. Ender de olsa size yol gösterecek bir rehber vardır etrafta. Tabii en güzel yol rehber Hz. Muhammed efendimizdir.

Müslümanlığı kabul etmiş biri olarak bu dinin tüm dinleri tamamlayıcı bir din olduğunun idraki ile önce onu iyi anlamayı ve sistemi iyi kavramayı seçmeliyiz. Kainat kitabını iyi okuyan bir insan yaradılışındaki gayenin önce Yaratıcıya inanmak ve elindekini paylaşmak olduğunu iyi anladığında zaten yolun yarısını almış olacaktır. Tüm evren insana hizmet eder insan kime neye niçin hizmet edeceğini bilirse hem kendini hem evreni mutlu eder. Diğer türlü ise karışıklık, kargaşa ,düşmanlıklar ,savaşlar hiç bitmeyecek ve birbirimize de  yazık edeceğiz. Öyleyse bir an önce aklı ve gönlü bir etmenin yoluna bakalım ve kendimiz için ne istiyorsak başkaları için de onu istemeyi bilelim. Halka hizmetin insana hizmet olduğunun gizemini keşfedelim ve artık kimseye hiçbir canlıya kıymayalım. Akıllı olalım kendimize de başkalarına da  yazık etmeyelim ve de en önemlisi kul hakkı ile bir yere gitmeyelim. Çünkü kırılan kalpler bizi affetmedikçe bize rahat yok. Arınalım temizlenelim. Tahir olanı sever Rab. Öyle ise dilimizi ,elimizi, belleğimizi temizleyelim güzel düşüncelerle .Zira önce insan düşüncelerle ama  temiz düşüncelerle insandır. Bugünden itibaren  yeni bir gün olsun bizim için ve artık yeni şeyler söylemek ve yapmak üzere harekete geçelim. Haydi, ne duruyoruz.  

Merhaba yeni güne yeni güzel taze düşüncelere diyelim o zaman 

  Semiray Sezgin Daylan