Tepe Reklamı3

Arkadaşlar ve Kitaplar



Eklenme Tarihi: 07/07/2019

Bu gün yine merhaba !

Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar, arşı arşı memlekete kız vermesinler diyor ya niye dersen işte öyle! Ne olursa olsun insan ailesinden ayrılınca mutlaka özlem çekiyor. Türkünün aslını kendi yüreğinizde yaşıyorsunuz ve o zaman anlıyorsunuz gelin giden kızların özlemini.

.Kısa bir süre önce Bursa Orhangazi’ye taşındım. Bursa Orhangazi yaşadığım yer ve henüz alışamadım galiba. Alışırım inşallah. Sanırım bu aralar ben Samsun’ u özledim. Ve kısa süreliğine de olsa kısa bir ziyaret için Samsuna geldim. Sağ olsun eşim de anlayışlı davrandı. Özellikle de babamı özlemiştim ve onun için hemen atlayıp Samsun’unun yolunu tuttum ve özlem giderdim.

 Aile, dost ve arkadaş ziyaretleri ile de süslendi birkaç günüm. Ne güzel şey sevmek ve sevilmek İçimde olan tüm güzellikleri bana yaşatan herkese teşekkür ediyorum. İçim dışım sevgiyle doldu. Bu konuda en çok Mehmet Akgün ve lale Akgün baş aktör hayatımda ve de elbette babam ve kardeşlerim. İçinizde olan tüm güzellikleri içinize sindirin yaşarken. Önünüze gelen tüm zorlukları da sizi yetiştirmek için hazırlanan sorular olarak düşünün. Çünkü “Susan Jeffers Yaşamla Dans Et adlı kitabında der ki; Tanrı insana zulüm etmez. Sizin derecenizi yükseltmek için sizi sınava tabii tutar. Ben buna gönülden inanırım. Kendi kutsal kitabımda bunu söyler. Ali İmran 182 "Bu, yaptığınızın karşılığıdır". Yoksa Allah kullara asla zulmetmez. Diyanet meali. Buna benzer ayetleri yine bulabilirsiniz

Stajyerliğim kalktıktan sonra ilk öğretmenlik yaptığım köydeyim. Artık Tekkeköy'e bağlı bir mahalle oldu. Üstadım var burada. Yaşam tarzları insana hizmet olan bu insanların evinde kendimi babamın evinde gibi hissediyorum. Babamın evi baba yasak olsa da onu dışarıda görmek ve yaşadığını bilmek bile bana yetiyor. Arkadaşlarımın komşularımın arayıp sorması menekşe gül kokuları getiriyor hayatıma. Hepsini Allah için çok seviyorum.

Yeni insanlar da tanıyorum zaman zaman. Bu beni inanılmaz mutlu ediyor. Çok keyifli bir saatler yaşıyorum o zaman. Yeni insanlar hayatıma farklı bir renk farklı bir tat veriyor.

Arkadaşlar kadar kitaplar da hayatımın olmasa olmazı ve ben onları da çok seviyorum.

      Kitaplar insanı yenileyen ve ufkunu açan yeni demlerde yaşamasını isteyenlere güzellikler yaşatıyor. Tüm güzellikleri yeni yaz günlerinde ister, deniz kenarında ister dağda ister olduğunuz yerde farklı dünyalarla taşınmak isteyenlere yüreği ile yolculuk yaptırıyor ve hayalinde gök kuşağını seyrettiriyor belki de galaksileri yıldızları gezdirebiliyor

. Artık dünyanın içindeki insanların yaydığı negatif enerjilerden kaçmak ve farklı boyutta yaşamak istiyor insan ve dikkat ederseniz mümkün mertebe olumsuz konulara girmemeye çalışıyorum. O yüzden; “Kitap en iyi arkadaş sözünün ne kadar doğru olduğunu bizzat yaşayanlardanım.

  Bazen öğrencilerimle konuşurum derler ki; öğretmenim sizden öğrendiğim en güzel alışkanlık kitap okuma alışkanlığı idi Bunu sizin sayenizde kazandım. Ne çok mutlu eder beni anlamlı gül kokulu sözler. Çünkü kitap okuyan insan aydın insandır. Hayatına yenilikler getirmeyi seven insandır. Bende bir zamanlar çocuktum ve kitap okuma sevgimi babamdan ve okul müdürümüz Fikri Beyden almışımdır O zaman ilkokul ikide Tekkeköy’de yaşardık. Şu sözünü hiç unutmam. ”Yerde gazetekağıdı bile bulsanız alın okuyun. Eve gelen gazeteden yapılmış kese kağıtlarını açıp okuyun ”demiştir bir konuşmasında. Hani derse girmeden okul müdürü hafta başlarında konuşurlar ya. İşte o zamandan Sanırım sene 1966/67. Kulağıma küpe olmuştur onun bu sözü. Yaş altmışa az kaldı hala unutamadı isem vardır bir hikmeti demiyorum zira iyi ki hayatımın içinde olmuş bütün bu güzel sözler. İyi ki hala okumaktan çok hoşlanıyorum. Hayatımın anlamı olan kitaplar ruhumu dinginleştiriyor. Her şeyi okumaya çalışıyorum ve okuduklarımızı hayatıma geçirmeye çalışıyor ve paylaşmak için çaba sarf ediyorum. Tavsiye ederim O zaman çevrenizde çok güzel bir hale oluşacak ve sizinle insanlar güzel düşüncelerini paylaşacak.

Çevrenizdekiler ve siz ama özellikle siz bu enerji halkası içinde çok mutlu olacaksınız inanın. Olmayanlarda zaten sizden uzaklaşacaklar. Varsın uzaklaşsınlar zaten işinize yaramayanlardır bundan emin olabilirsiniz.

 

Bu arada yeni kitaplarla tanıştım üstadımın evinde. Yeni kitaplar ufkunuzu açıyor yeni fikirlere yeni düşüncelere merhaba diyor yeni açılımlarla hem dem oluyorum.  Onları bulup alıp okuyacağım. Adları “Araf’ın Ricalleri, ”yazarları; Hakan Yılmaz Çebi, Cafer İskenderoğlu, İskender Pala’nın kitabı ”Kalp”, Muhammet’in Hayatı yazarı; “Talha Uğurluel.”

Sevgiler güzel düşünen yüreğinize, bol kitaplı günler diliyorum.    Semiray Sezgin