Tepe Reklamı3

GOOLE'DAN APPLE'A YAPAY ZEKA DESTEĞİ



Eklenme Tarihi: 08/04/2024

Samsung gibi rakipler, video düzenleme ve kayıt özetleme için Gemini'yi en yeni cihazlarına zaten entegre etti.

Cupertino devi sektörü değiştiren çığır açan teknolojiyi benimsemek için adım atarken Apple, Gemini yapay zeka sistemini bir sonraki iPhone'da kullanmak için Google ile görüşüyor.

APPLE'DAN YAPAY ZEKA ADIMI

The New York Times'ın tartışmalar hakkında bilgisi olan üç kaynağa göre, müzakereler ön aşamada ve potansiyel bir anlaşmanın kesin kapsamı henüz belirlenmedi.

Kaynaklardan birine göre Apple, büyük miktarda veriyi analiz edebilen ve metin üretebilen büyük bir dil modelinin potansiyelinden yararlanmaya çalışırken diğer yapay zeka şirketleriyle de görüşmelerde bulundu.


Apple CEO'su Tim Cook, yatırımcılara şirketin yeni yaratıcı yapay zeka yetenekleri sunacağına dair söz verdi. Bu yıl Samsung gibi rakip şirketler, video düzenleme ve kayıt özetleme için Gemini'yi en yeni cihazlarına zaten entegre etti.Apple ve Google, bilgiler hakkında yorum yapmayı reddetti.

Apple ile Google arasında yaratıcı yapay zekaya ilişkin bir anlaşma, teknolojinin en uzun soluklu ortaklıklarından birinin kapsamını genişletecek.Apple 2007'de ilk iPhone'u piyasaya sürdüğünden beri Google, cihazın başarısında etkili oldu.

GOOLE'DAN APPLE'A YAPAY ZEKA DESTEĞİ

İlk önce navigasyon uygulaması için Google Haritalar'ı sağladı ve daha sonra iPhone'un Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olmak için bir anlaşma yaptı; Google'ın Apple'a yılda 18 milyar dolardan fazla ödediği bir anlaşma.Google'ın iPhone için yaratıcı yapay zeka hizmetleri sağlama konusundaki tartışmaları, Apple'ın ürünlerindeki boşluğu doldurmaya çalışmasının son örneği.

NYT'nin aktardığına göre, konu hakkında bilgisi olan iki kişi, Apple'ın ChatGPT ve Gemini gibi sohbet robotlarının arkasındaki teknolojiyi, kendi büyük dil modelini geliştirmek istediğini ancak geride kaldığını söyledi. Apple'ın yapay zeka ürününü piyasaya sürmedeki gecikmesi kelimenin tam anlamıyla buna mal oldu: On yıl boyunca dünyanın en değerli, halka açık şirketi olduktan sonra, bu yıl Yapay Zekaya "agresif" yatırım yapan Microsoft tarafından tahtından indirildi. 

APAY ZEKA ALANINDA ÖNEMLİ OYUNCU OLACAK

Gecikmelere rağmen Apple, yapay zeka alanında önemli bir oyuncu olma potansiyeline sahip. Şirketin aktif kullanımda olan iki milyardan fazla cihazı var ve bu da onu Google ve diğer şirketler için cazip bir ortak haline getiriyor.Müşterilerinin kişisel bilgilerini koruma konusundaki itibarı, A.I.'nin gelecekte de katalizör olabileceğini kanıtlayabilir. insanların günlüklerini veya kişisel sağlık verilerini yönetmeye yardımcı olacaklar.