Tepe Reklamı3

FEDAKARLIK SIRASI YILLARDIR BU ÜLKENİN KAYMAĞINI YİYENLERDE



Eklenme Tarihi: 25/03/2020

Bütün dünyayla birlikte ülkemizi de teslim alan virüs salgını nedeniyle milyonlarca yurttaşımız işini kaybetti. Yüz binlerce esnaf işyerini kapattı.

Yani virüs hem sağlık açısından, hem ekonomik açıdan ağırlıklı olarak yoksulları, işsizleri, dar gelirlileri, dezavantajlı kesimleri vurdu.

Eğer bu salgına karşı bir ulusal savaş veriliyorsa ve bu kriz özelikle bir ulusal dayanışma gerektiriyorsa; bu güne kadar bu ülkenin insanlarının üzerinden fahiş paralar kazanan özel bankalar ve bu ülkenin bütün kaymaklı otoyol, köprü, tünel ve enerji işlerini kotaran yandaş firmaların bu dönemde özel bir fedakarlık yapmaları zorunludur.

Bu kritik dönemde işini kaybedenlere ve işyerlerini kapatan yurttaşlarımız için acilen harekete geçilmelidir. Bu insanların ve ailelerinin bu süre içerisinde özellikle temel ihtiyaçlarının karşılanması devlet olmanın zorunluluğudur.

Bu anlamda öncelikle hazine garantili projelerin hazine ödemeleri durdurulmalı ve buradan artacak kaynak bu dönemde mağdur olan yurttaşlarımız için kullanılmalıdır. Yine bu dönemde mağdur olmuş yurttaşlarımızın bankalara olan kredi borçları bu kritik süreç sona erene kadar faizsiz olarak ötelenmeli, bu yurttaşlarımızın elektrikleri ve doğalgazları borçlarından dolayı hiçbir surette kesilmemelidir.