Tepe Reklamı3

ZAMAN VE PARA TASARRUFU SAĞLIYORUZ



Eklenme Tarihi: 16/06/2020

 ZAMAN VE PARA  TASARRUFU SAĞLIYORUZ 

Samsun'un Atakum ilçesinde bir süre önce, emlak sektöründeki tecrübesini kendi işyerinde uygulamaya başlayan Ülkü Yılmaz  AMAZON EMLAK GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK ile gayrimenkul yatırımcılarına ve iş adamlarına geniş emlak porföyü ile hizmet veriyor.

AMAZON EMLAK GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK  adıyla Cumhuriyet Mahallesi Aydınlık Sokak No:7 Atakum Ömürevleri aderesinde AMAZON EMLAK GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK, açıldığı günden bu yana direkt kullanıcı ve yatımcılara her türlü gayrimenkul hizmetini en iyi şekilde vermeye başladı.  Emlak sektöründe bir kadın olarak adından söz ettiren Ülkü Yılmaz ile, emlakçılığı ve gayrimenkul sektörünü konuştuk.


 

ZAMAN VE PARA TASARRUFU SAĞLIYORUZ

Emlakçıların toplumun bir kesiminde haksız kazanç sağlayan firmalar olduklarına yönelik bir kanaat olmasından yakınan Ülkü Yılmaz , "Bizim amacımız bu kötü izlenimi kaliteli hizmet anlayışımızla yıkmak. Gayrimenkul sektörü alıcı ve satıcıyı bir araya getirip buluşturan arz ve talep dengesini koruyan bir sektördür. Alıcıların italeplerine göre en kısa zamanda isteklerini yerine getiren bir sektördür. Zaman ve para tasarufu sağlar" dedi.

10 BİN KİŞİ BU SEKTÖRDEN EKMEK YİYOR

Samsun'da 600'e yakın emlakçının faaliyetg gösterdiğini, bu işyerlerinde en az 3 kişi çalıştığını baz alınırsa, 4 kişilik bir aile için ortalama 10 bin kişinin bu sektörden geçindiğini dile getiren Ülkü Yılmaz , Bu da Samsun için yabana atılır bir sayı değildir. Müşteriye doğru hizmet ve doğru yatırımı sunduğu halde düşünüldüğü gibi kazançlarımız hak ettiğimiz yerde değil.

Amacımız daha çok müşteriye daha iyi hizmet vermek. Dürüst ve en iyi hizmet için elimizden geleni yapıyoruz.

Müşteri memnuniyetini en üst seviyede olması için elimizden gelenin en iyisini AMAZON EMLAK GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK olarak yapıyoruz" diye konuştu.

KAYIT DIŞI EKONOMİDEN YAKINDI

Türkiye’de inşaat sektörünün özellikle son yıllarda hızla büyümesi, varlığını bu sektörle birlikte sürdüren diğer meslek dallarına olan ilgiyi de arttırdığını ifade eden Ülkü Yılmaz, ,Bunlar arasında en çok talep görenlerden biri emlakçılık sektörüdür.

Emlakçılar, gayrimenkul satın almak, kiralamak isteyenler adına araştırma yapıyor, bu kişilere portföylerindeki gayrimenkulleri gösteriyor, hukuki durumlarla ilgili soruları yanıtlıyor, tapu veya kontrat işlemlerini yapıyorlar.

Çok az sermaye gerektiren bu mesleği Türkiye’de yüzbinlerce kişinin yaptığı tahmin edilse de net bir rakama ulaşılamıyor. Çünkü, sektörde kayıtlıdan çok kayıt dışı çalışılıyor. Tahminlere göre emlakçılık yapan 180-200 bin civarında kişiden, kayıtlı olanların sayısı yalnızca 80 bin civarında. Bu da 100 binden fazla kişinin kayıt dışı faaliyet gösterdiği anlamına geliyor" bilgisini verdi.

BİR EMLAKÇIDA OLMASI GEREKENLER ÖZELLİKLER:

Bir kadın olarak sektörün zorluğunu bildiğini ancak müşterilerin kadın emlakçılara güveninin daha fazla olduğunu belirterek, bir emlakçıda olması gereken özellikleri ise şöyle sıraladı:

- İletişimi en üst seviyede tutmalı. İnsanlarla iletişim kurma konusunda çok iyi olmalı.

- Mali ve hukuki anlamda belli bir teknik bilgiye sahip olmalı.

- Faaliyet gösterdiği çevreyi semt semt, sokak sokak, bina bina tanımalı.

- Karşı tarafa güven vermeli ve empati kurmalı. Satıcıya elindeki gayrimenkulün, alıcıya da bütçesinin kendisi için de önemli olduğunu hissettirmeli.

- Çok dinlemeli ve hizmet verdiği kişinin ne istediğini anlamak için çok soru sormalı.

- Zamanı çok iyi kullanmalı. Çünkü, sözleşmelerde satıcıya gayrimenkulü belli bir süre içinde, örneğin 3 ay içinde satma sözü veriliyor.

- Portföyündeki gayrimenkulün tanıtımı için sosyal medya ve diğer emlak sitelerini iyi kullanması gerekiyor.

samsunnoktahaber\Ercan Yağlı