Tepe Reklamı3

İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ EĞİTİMLERİ SAMSUN’DA BAŞLADI



Eklenme Tarihi: 01/07/2022

İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ  EĞİTİMLERİ SAMSUN’DA BAŞLADI  

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen ve 20 ilde uygulanacak olan “İşimiz Temiz Projesi” Samsun’da da başladı.

 

Samsun başta olmak üzere 20 ilde yürütülen ve online eğitimlerle desteklenerek 81 ilde yaygınlaştırılması hedeflenen İşimiz Temiz Projesi’nin Samsun’daki eğitim programı, Halk Eğitimi Merkezlerinde başladı.

 

Akyüz: “Proje fark yaratacak”

Programın açılışında konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında çalışmalarını yürüten TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sayın Nurten Öztürk öncülüğünde mikro işletmelerin hijyen kapasitelerini artırarak işlerinin sürdürülebilirliği için fırsat eşitliği yaratma hedefiyle hayata geçirilen, İşimiz Temiz Projesini çok önemsiyoruz. Hep birlikte hijyen gerekliliğinin ne kadar önemli olduğuna dair farkındalığımızın yükseldiği zor bir süreç geçirdik. Proje hazırlanırken hizmet sektöründeki mikro işletmelerin ve mikro işletmelerden hizmet alanların temizlik ve hijyen konusundaki iç görülerini belirlemek üzere kalitatif bir araştırma gerçekleştirildi. Araştırma sonucunda korona dönemi ile birlikte hijyen ve temizlik algılarının değişime uğradığı özellikle hizmet alan katılımcıların bulundukları ortamlarda kendilerini rahat, huzurlu ve güvende hissetme ihtiyacının öne çıktığı belirlendi. Buna paralel hizmet alanların pandemi sonrası bir işletmeden beklediği hijyen seviyesinin pandemi öncesine göre yüksek öncelik kazandığı da görüldü. Biz de söz konusu işletmelere bu bağlamda sürdürülebilir bir yeterlilik sağlamak istiyoruz. Projenin işletmelere ve bireylere sağladıkları farklı avantajlar var. Böylece fark yaratacaklarına inanıyoruz. Projenin hayata geçirilmesi Samsun’da bu denli ilgi görmesi noktasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz büyük özveriyle çalıştılar. Bu bağlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve proje paydaşımız Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizin temiz, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan binlerce işletmeye sahip olmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Erdin: “Sağlıklı Bir Gelecek için İŞİMİZ TEMİZ”

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin ise, “Proje kapsamında Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde açılmış olan ‘İşimiz Temiz Projesi’ yiyecek içecek sektöründeki mikro işletmeler için Hijyen Eğitimi Kurs Programındayız. Sağlıklı bir gelecek için ‘İşimiz Temiz’ sloganı ile yürütülen projenin işletmelere ve bireylere sunulan avantajlarından ilimizin azami ölçüde