sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı2
Tepe Reklamı1
Tepe Reklamı3
tepe reklam2
tepe reklam 3
Tepe Reklamı 2
tepe reklam 1

İktidar esnafa sahip çıkamadı



Eklenme Tarihi: 19/06/2020

İktidar esnafa sahip çıkamadı

CHP Samsun Milletvekili Hancıoğlu, korona virüs sürecinde esnafın kötü etkilediğini belirterek, "Bu süreçte iktidar esnafa sahip çıkamadı. Şimdi ise zorda olan esnafa kredi reklamı yapılıyor "dedi. 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada korona virüs sürecinde zor günler geçiren esnafların sorunlarını gündeme taşıdı. Hancıoğlu, " Samsun'da 2063 kahvehane, 2 bin 500'den fazla servisçi, 1778 erkek ve kadın kuaförü, 945 lokanta, 315 kafeterya neredeyse üç ay boyunca faaliyetini durdurdu. Yaklaşık 20 bin esnaf da aynı durumda. Bunlardan kaçı bu üç ayın sonunda işine dönebildi, kaç kişi kısa çalışma ödeneğinden faydalanabildi, şu an kaç kişi işsizlik maaşı alıyor? Şimdi, bu soruların cevabını bekliyorum "dedi. 

ESNAFA SAHİP ÇIKILMADI 

Milletvekili Hancıoğlu, "Devletimiz ne dedi esnafımıza: "Salgın sürecinde iş yerini açamazsın." Peki, bu dönemde esnafımızın yaşadığı kayıplar nasıl telafi edilecek? İktidarın cevabı şu oldu: "Bana gelme, bankaya git; verirse kredi alırsın." Devlet gibi devlet "Ekmek kapını sana ben kapattırdım. Bu kararımdan dolayı yaşayacağın kayıpları, işletmenin sabit giderlerini ben karşılarım. Seni bir avuç tefeciye, faizciye yem etmem." derdi. Ama devletimiz bunu demedi. Şimdi, bu teklifle "Ek borçlanmaya gideceğiz." deniliyor. Yani, sırtımızdaki borç yüküne bu yıl yaklaşık 300 milyar lira daha eklenecek. Günlerdir sosyal koruma kalkanlarıyla "Zor durumdaki vatandaşa 20,4 milyar liralık destek verdik." diye reklam yapılıyor. Peki, az önce bahsettiğim 300 milyarlık borç kime ödetilecek? "diye konuştu.