Tepe Reklamı3

Bayram öncesi et fiyatlarına zam



Eklenme Tarihi: 08/04/2024

Bayram öncesi et fiyatlarına zam

Bayram öncesi rekor zamlarla birlikte kırmızı et fiyatları, altın fiyatlarıyla yarışıyor. Yıl başından itibaren ardı ardına gelen zamlar, vatandaşların kırmızı etin lezzetini unutmasına neden olacak gibi görünüyor.

Yerel seçimlerin ardından ekonomik sıkıntılar yeniden gündemde yerini aldı. CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, kırmızı et ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Adem, hayvancılığın artık sürdürülebilir bir durumda olmadığını belirterek, ekonomik kriz nedeniyle düşen alım gücünden bahsetti. Alım gücündeki düşüşün, kırmızı ete erişimi zorlaştırdığına da vurgu yaptı.

BAYRAM ÖNCESİ ET FİYATLARINA ZAM

Kırmızı ete ulaşımın daha da zorlaşacağını belirten Adem, "Hani bayram öncesi zam olmayacaktı? Bu fiyat artışları, hükümetin basiretsiz tarım ve hayvancılık politikalarının doğrudan bir sonucudur." açıklamasında bulundu.


Bayrama günler kala et fiyatlarının kontrol edilemediğini belirterek, ikinci bir zam haberini duyurdu. Ulusal Et Konseyi'nin 4 Nisan 2024 tarihinde kombine ve kesimhanelerden alınan rapora göre, İç Anadolu Bölgesi'nde dana karkas etinin kilo fiyatına 32 lira 70 kuruş, kuzu karkas etinin kilo fiyatına ise 11 lira 40 kuruş zam yapıldığını ifade etti.

İŞTE SON ZAMANLARIN ARDINDAN ET FİYATLARI

Yılbaşından bu yana art arda zamlanan kırmızı et fiyatlarının son durumu merak ediliyor. Son zamdan sonra dana kesim fiyatının 324 TL'den 330 TL'ye, kuzu kesim fiyatının ise 400 TL'den 401 TL'ye yükseldiği belirlendi.