Tepe Reklamı3

TRAFİK SIKIŞIKLIĞI TARİH OLACAK



Eklenme Tarihi: 15/01/2021

Meclis onayladı, Başkan Demir “teşekkür” etti

Büyükşehir esnafın yanında

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından şehitlerimizin anne ve babası ile koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ücretsiz mezar yeri verilmesine ilişkin karar oy birliği ile onaylandı. Başkan Mustafa Demir, meclis üyelerine teşekkür ederek, “Ocak, Şubat ve Mart ayları ile ilgili hat dolmuşlarımızdan alınan bedelleri almıyoruz. Ayrıca Yabancılar Pazarı esnafımızdan kapalı olduğu dönem için kira bedeli almayacağız. Pandemi sürecinin başından itibaren mağdur olan hangi kesim varsa yanında yer aldık” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı kapanış toplantısı yapıldı. Ömer Halisdemir Salonu’nda yapılan mecliste konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 20 Ocak’ta Samsunspor Anıtı’nın açılışını yapacaklarını söyledi. 20 Ocak 1989 yılında meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı rahmetle anan Başkan Demir, Millet Bahçesi’nde yapımı devam eden Samsunspor Anıtı’nın kazanın yıl dönümünde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katılımıyla açılacağını ifade etti.

BAKAN KASAPOĞLU AÇACAK
“20 Ocak’ta yaşanan trafik kazasında Samsunspor kafilesinden hayatını kaybedenler için yaptırdığımız Samsunspor Anıtı bitmek üzere” diyen Başkan Demir, “20 Ocak’ta bir açılış merasimi planlıyoruz. Onları da hayırla yad etmek, rahmet okumak üzere güzel bir proje oldu. Millet Bahçesi’ne de o anlamda bir nitelik yüklenmiş oldu. Millet Bahçesi, pandemiye rağmen çok ciddi anlamda kullanılıyor. Orayı daha işlevsel hale getireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız 20 Ocak’ta Samsun’a ziyarette bulunacak. Samsunspor Anıtı’nın da açılışını yapacak” dedi.

SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK
“Çakmak Barajı'ndaki su miktarı bizi Nisan ayına kadar götürebilir seviyedeydi” diyerek meclisteki konuşmasını sürdüren Başkan Mustafa Demir, “2.5 aylık bir suyumuz kalmıştı. Ama SASKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışma sonucu Hasan Uğurlu Barajı'ndan motopomplarla günlük Samsun ihtiyacının üçte biri kadar suyu şu anda Çakmak Barajı'na takviye ediyoruz. Yağmurların yağması ile birlikte 10 milyon metreküplük su bekliyoruz. Samsun'da inşallah kuraklıkla ilgili su sıkıntısı yaşanmayacak. Bununla ilgili de her konuda titiz çalışma yürütüyoruz. İklim değişikliği konusu son günlerde oldukça ciddi bir hal aldı. İyi bir yere gitmiyoruz bu konuda. Bizim merkezde günlük 300 bin metreküplük Tekkeköy'deki yeni arıtma projemiz bitti. 2021 yılında ihale edeceğiz. Mevcut olan arıtma 200 bin idi. Bu 300 bin. Yapılınca onu hemen devreye alacağız. Mevcut olan arıtma tesisinin de kapasitesini 300 bin metreküpe çıkaracağız. Türkiye'de yedekli arıtması olan tek il olacağız” ifadelerini kullandı.
Salıpazarı Barajı ile ilgili çalışmaların da başlayacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “2021 yılında özellikle Ayvacık, Salıpazarı, Terme ve Çarşamba'nın da büyük bölümüne su verecek olan içme suyu arıtma, isale hatları ve içme suyu şebekesini ihale edeceğiz. Bafra tarafında isale hattının da 20 Ocak tarihinde ihalesi var. 19 Mayıs'taki çalışmalar ise 2021 yılının sonunda bitiyor. Yaptığımız tüm çalışmalar 1 milyon 350 bin insanımızın hiçbir şekilde su sıkıntısı yaşamaması adına” diye konuştu.

TRAFİK SIKIŞIKLIĞI TARİH OLACAK
Şehir içindeki trafik sıkışıklığını tarihe gömecek bir proje hazırladıklarını söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Ankara Yolu'nun üstünden, Kürtün Irmağı'nı üstten geçip tünelle altından giren Samsun'un merkezden iki tane çıkışı olan Şehir Hastanesi'ne kadar gidecek bir proje. Ön etütleri yapıldı. Hayata geçmesi içinde bu konuda etkili olan bir proje grubuna çalıştırdık. Uygulamaya koyduğumuzda inşallah Ulaştırma Bakanlığımıza sunup yaptırmayı hedefliyoruz. Bunu eğer başarırsak Samsun'daki tüm şehir içindeki trafik sıkışıklığını tarihe gömeceğiz. Doğu Çevre Yolu Projesi çalışılıyor. Batı Çevre Yolu bitti. Atakum'da imar çalışmamızı yapıyoruz. Kamulaştırdığımız alanları teslim ettiğimizde  bakanlığımız ihale edecek.  Ayrıca hızlı tren konusunda ciddi bir mesafe kat edildi. Ama bizim şehir için önceliğimiz Batı ve Doğu Çevre Yolu” dedi.

ESNAFA BÜYÜK DESTEK
Gündem maddeleri ile ilgili tek tek açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, pandemi nedeniyle esnaflara desteklerini sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:
“Ocak, Şubat ve Mart ayları ile ilgili hat dolmuşlarımızdan alınan bedelleri almıyoruz. Ayrıca Yabancılar Pazarı esnafımızdan kapalı olduğu dönem için kira bedeli almayacağız. Pandemi sürecinin başından itibaren mağdur olan hangi kesim varsa yanında yer aldık. İmkanlarımızı seferber ederek mağduriyetleri gidermeye çalıştık. İlçe belediyelerimizle gayret içerisinde olduk. Haklı hiçbir talebi geri çevirmedik. Zor bir süreç. Nice canlarımızı yitirdik. Ama alınan tedbirlere halkımızdan destek geldi. En kısa sürede normal hayatımıza dönmeyi Yaradan inşallah bizlere nasip eder.”

ÜCRETSİZ MEZAR YERİ
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’mizde alınan karar uyarınca Covid nedeniyle yaşama veda eden sağlık çalışanlarına mezar yerleri ücretsiz olacak. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Kıranköy ve Asri mezarlıklarında meftun bulunan şehitlerimizin anne ve babasının vefat etmesi durumunda ücretsiz mezar yeri teklifi’ maddesi ile yine ‘Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın pandemi dönemi sürecinde yeni tip koronavirüs hastalığından dolayı vefat eden sağlık personeline Derecik, Kıranköy ve Asri mezarlıklarında ücretsiz mezar yeri tahsisi teklifi’ oy birliği ile onaylandı. Başkan Demir, karar nedeniyle meclis üyelerine teşekkür etti.