sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı2
Tepe Reklamı1
Tepe Reklamı3
tepe reklam2
tepe reklam 3
Tepe Reklamı 2
tepe reklam 1

Terme’de 5 Haziran çevre günü kutlandı



Eklenme Tarihi: 05/06/2018


Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 5 Haziran Dünya çevre günü nedeniyle temizliğin önemine dikkat çekmek için çocuklarla cadde ve sokak temizliği yaptı. Kul, “'Doğa, bekçi ile değil sevgi ile korunur” dedi.

Terme'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği kampanya ile ilköğretim okulu öğrencileri çöp topladı.

Terme ilçe merkezi Ünye caddesinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Ahmet Ersoy Okul Müdürü Münir Yüksel, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Ünye caddesinde başlayan temizlik çalışmaları belediyenin temizlik işleri şantiyesinde son buldu.

Öğrencilerle birlikte temizlik çalışmasına katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Yerel Yönetim temsilcisi olarak bizzat çöp toplayıp topluma örnek olmak bizim görevimiz. Bilinçli toplumla çevremiz, Termemiz her zaman temiz kalacaktır” dedi.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR
İnsan unsuruyla her gün şehri yeniden temiz tutmak yerine, çevre bilincini oluşturmanın daha önemli olduğunu belirten Kul, “Gönül arzu eder ki birileri kirletmesin, birileri de temizlemek zorunda kalmasın. Temiz bir çevrede yaşamak, temiz bir sokakta yürümenin, temiz bir yerde piknik yapmanın özlemini çekeriz çoğu zaman. Ancak şu da bir gerçektir ki, bu özlemimizi giderebilmemiz için bireysel anlamda, hepimize büyük görevler düşmektedir. Çevre temizliği, sadece bir kesimin üstlenebileceği ya da bir kesimin çabasıyla olabilecek bir iş değildir. 'Doğa, bekçi ile değil sevgi ile korunur.” şeklinde konuştu.

Program sonunda çocuklar belediyenin temizlik işleri şantiyesini gezerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyaret sonunda çocuklara ajanda ve çevre temizliğinin önemini içeren yayınlar dağıtıldı.