sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı1
Tepe Reklamı3
Tepe Reklamı2
tepe reklam2
Tepe Reklamı 2
tepe reklam 1
tepe reklam 3

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Nedir



Eklenme Tarihi: 18/09/2019

Süslü kadın bisiklet turu etkinliği nedir?

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bir KADIN etkinliğidir.

Bu etkinliği bisiklete binen gönüllü KADINLAR organize etmektedir.

2013 yılında İzmir’ de başlayan bir taban hareketidir.

Yılda bir kez yapılır ve etkinlik herkese açıktır.

Bu tura katılım ücretsizdir. Kayıt yapılmaz.

Amacı daha çok kadının bisiklete binmesini teşvik etmek ve belediyelerden güvenli bisikletli ulaşım altyapısı talep etmektir.

Bu bir dikkat çekme eylemidir. Gülümseyen bir eylemdir.

2013’te Sema Gür tarafından ilk kez İzmir’de düzenlenmiştir ve halen Pınar Pinzuti ile birlikte koordine edilmektedir. Ancak bu turda kişi ön planda değildir. Bu tur tüm kadınların turudur.

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında kadınlar şehirlerinde gönüllü olarak turu organize etmektedirler.

Bağımsız bir turdur.

Kısa mesafeli bir bisiklet sürüşüdür.

Turda herkes kendinden sorumludur.

Katılımcılar bisikletlerini kendi temin ederler.

Tur sırasında çekilmiş fotoğrafların kamuya açık paylaşılabileceği unutulmamalıdır. Fotoğraflarınızın paylaşılmasını istemiyorsanız fotoğraf çektirmemelisiniz.

Tura özenli ve şık bir kıyafetle gelme ve ön planda olmama şartıyla erkekler de gelebilir. Ancak turun bir kadın etkinliği olduğu unutulmamalıdır.

Neden Yapılıyor?

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bir farkındalık etkinliğidir; bisiklet sürüşü belediyenin ve bakanlığın dikkatini çekmek için “süslü” olarak yapılmaktadır.  Bisikletle güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak isteyen kadınların bisiklet yolları ve hizmetleri talebini eğlenceli bir şekilde iletmesidir.

Her yıl Eylül ayı içinde Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği bu sene Samsun'da da gerçekleştirilecek.

Dünyanın farklı yerlerinde ve Türkiye’nin birçok şehrinde aynı zamanda yapılacak etkinlik kapsamında kadınlar 22 Eylül Pazar günü pedal çevirecek. 

2013 yılından bu yana her sene Eylül ayı içinde gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 22 Eylül Pazar günü düzenlenecek. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde gerçekleştirilen tur kapsamında Samsun'da da kadınlar pedala basacak. Dünya’nın birçok noktasında aynı anda yapılacak olan etkinliğe Türkiye’nin farklı şehirleri olduğu gibi Smasun da ev sahipliği yapacak. 

Samsun'da gerçekleştirilecek ve 17:00’de start alacak olan tur, Atakum'da Çobanlı Halk İskelesi'nden başlayacak. Kafile tur kapsamında Adnan Menderes Bulvarı’nı takip edecek. Tur kapsamında kafile 16:00’da toplanacak. Sonrasında basın açıklaması gerçekleştirilecek. Açıklama sonrasında kafile 17:00’de pedallara basacak.