Tepe Reklamı3

Samsun Araştırma Hastanesi 6 Bin Hastaya Bakacak



Eklenme Tarihi: 20/06/2020

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni poliklinik binası 22 Haziran Pazartesi açılıyor. Sağlık Müdürü Oruç, "Samsunlulara daha nitelikli sağlık hizmeti sunma imkanı olacak" dedi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek olarak inşa edilen yeni poliklinik binası, 22 Haziran Pazartesi günü hizmete girecek. Hastanede 95 poliklinik ve 56 destek ünitesi yer alacak. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, yeni binayla birlikte bakılan hasta sayısının 3 bin 500'den 6 binin üzerine çıkacağını ifade etti. Oruç, poliklinik binası içinde tüm görüntüleme ve tetkik alanlarının yer alacağını, hastaların binanın içinde bir başka bölüme başvurmalarına gerek olmadan tüm işlemlerini tamamlayabileceklerini söyledi.

Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Polikliniği'nin de sunulan sağlık hizmetleri arasında yer alacağını söyleyen Müdür Oruç, bu poliklinikte günümüzde başta Japonya, Kore, Çin olmak üzere Rusya ve Avrupa’da da uygulanan tedavide arı ve arı ürünleri, bal, propolis, polen, arı sütü ve arı zehrinin kullanılacağını belirtti.

ÇOCUK KREŞİ YAPILDI
Poliklinik binasında sağlık personellerinin en önemli isteklerinden biri olan ve 125 çocuğun faydalanacağı bir kreşin de bulunduğunu söyleyen Sağlık Müdürü Oruç, bodrum, zemin dahil 4 kat olarak planlanan binada mahkum polikliniği, genel arşiv, personel yemekhane, kafeterya ve mescit gibi ek bölümlerin de bulunacağını, ayrıca mevcut otopark alanına 200 araçlık yeni bir otopark ekleneceğini, çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde de hastane bahçe bölümüne 545 adet ağaç dikileceğini açıkladı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 37 milyon TL'lik yatırımla tamamlanan, 95 poliklinik ve 56 destek ünitesine sahip yeni poliklinik binasının 22 Haziran Pazartesi günü hizmete gireceği duyuruldu