Tepe Reklamı3

ÖSYM 2020 MSÜ-YKS Sınavları Duyurusu



Eklenme Tarihi: 12/06/2020

Millyonlarca  adayın Milli Savunma Üniversitesine Askeri Öğrenci olabilmek için hazırlandığı 2020 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 14 Haziran 2020 Pazar günü sabah tek oturum,  Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 27-28 Haziran 2020 Cumartesi ve Pazar günleri üç oturum halinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Samsun ilimiz dâhil tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilecektir.

ÖSYM Samsun İl Sınav Koordinasyon Kurulu hem öğrencilerin hem de kıymetli ailelerinin yıllarca gösterdikleri özveri ve emeklerinin farkındadır. Adaylar hayatlarını etkileyecek ve geleceklerini şekillendirecek olan bu sınavlar için sonsuz özveride bulunmuşlar, yoğun emek harcamışlardır. Tüm bu çabaların heba olmaması için sınav günü yaşanabilecek bazı olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin ÖSYM Samsun İl Sınav Koordinasyon Kurulu; 02.05.2020 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında online olarak toplanmış; sınavlarla ilgili alınması gereken tedbirleri belirleyerek karara bağlamıştır. Özellikle de bugünlerde içinden geçtiğimiz Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele sürecine uygun olarak ciddi tedbirler almıştır. Sizlerin de bilmesi gereken bu çalışma ve önlemleri sırasıyla belirtmek isteriz.

 

  • Bilinmektedir ki sınava girecek adayların her türlü endişeden uzak güvenli bir sınav geçirmeleri her şeyden önce sağlıklı bir sınav ortamının hazırlanması ile mümkündür. Bunun için sınav yapılacak tüm fakülte ve okul binalarındaki sınıflar, lavabolar ve koridorlar sınav öncesi temizlenerek havalandırılacak, adayların oturacağı sıralar, temas edebilecekleri kapı ve pencere kolları dezenfekte edilecek, lavabolarda yeterince sıvı el sabunu ve peçete bulundurulacaktır.

 

  • Adayların binalara alınmasında sosyal mesafe kuralı uygulanacağından adayların aileleri, yakınları kesinlikle okul bahçelerine, fakülte binaları etrafına ve derslikler yakınına alınmayacaktır. Sınava girecek adayların Covid-19 salgınından korunması ve sınav güvenliğinin sağlanması hususunda alınan tedbirler ile ilgili kuralları uygulamada, velilerin görevlilere anlayış göstermeleri ve yardımcı olmaları son derece önemlidir.

 

  • Arzu eden adaylar ve görevliler aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi kendi maske ya da siperliği ile gelebilecekşeffaf eldivenini takabilecek ve üzerinde yazı bulunmayan dezenfektanını yanında getirebilecektir.
  • Sınava maskesiz gelen adaylara ve görevlilere de bina girişinde ücretsiz maske ve dezenfektanlı el mendili verilecektir. Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi sırası gelen aday, bina önünde kurulan ilk masada bulunan sıvı el dezenfektanı ile ellerini temizleyerek ikinci masada kendisine verilen maskesini takacak ve üçüncü masadaki görevli tarafından verilen el mendilini alarak arama noktasına ulaşacaktır.
    • Adayların aranmasında görevli olan memurlar maskeli ve eldivenli olacaklardır. Adayların ve görevlilerin aranması detektör ile yapılacaktır.

     

    • Sınavların olduğu günlerde; adayların karşılaşabilecekleri herhangi bir sağlık sorununa karşı hızlı müdahale için Canik, İlkadım, Atakum ve Kurupelit Kampüsünde birer adet tam donanımlı ambülans hazır bekletilecektir.

     

    • ÖSYM sınav kuralı gereği resimli geçerli kimlik ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar kesinlikle binalara alınmayacaktır. Adayların sınav günü mutlaka geçerli kimlik ve sınava giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Adayların, fotoğraflarının bulunması gereken Sınava Giriş Belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulundurulmaması gerekmektedir.
     
    • Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) için Samsun-ATAKUM Nüfus Müdürlüğü 14 Haziran 2020 Pazar günü sabah 07:00-10:00 saatleri arasında açık olacaktır.
     
    • 27-28 Haziran 2020 Cumartesi ve Pazar günleri üç oturum halinde gerçekleşecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ise Samsun ili ve ilçelerindeki tüm Nüfus Müdürlükleri sınav tarihlerinde, 07:00-17:00 saatleri arasında açık olacaktır.
     
    • Herhangi bir nedenle T.C. kimlik kartı bulunmayan veya kaybeden adaylar Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı, imzalı ve mühürlü "Geçici Kimlik Belgesi"ni alabileceklerdir. Bu Geçici Kimlik Belgesi sınav için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Ancak, sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartları, basın kartı, avukat kimliği, kurum kimlikleri, ikamet izni vb. belgeler sınav kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
     
    • Sınavda adaylar ve görevlilerin, şeffaf pet şişe içerisinde su haricinde ÖSYM'den resmi izin alınmamış ilaç, gıda ve her türlü cihazla sınava girişi yasaktır. 
     
    • Sınava girecek adaylar sınav günü sabah oturumlarında saat 10:00'dan sonra, Pazar günü öğleden sonraki oturumda ise 15:30’dan sonra binalara kesinlikle alınmayacaklarını unutmamalıdırlar.
     
    • Adayların sınava girecekleri binaları en az iki gün önceden görmeleri, sınav günü stres ve karmaşa yaşamamak için önem arz etmektedir. Adaylar hangi ilçedeki okulda sınava gireceğini Sınava Giriş Belgesindeki yazılı olan adres bilgilerini kontrol ederek kesinleştirmeli ve buna göre tedbirini almalıdır.
     
    • Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü’nde sınava girecek adayların olası trafik yoğunluğunu hesaba katmalarını, sınavın başlama saatinden en az bir saat önce sınava girecekleri binada olacak şekilde yola çıkmaları önemle tavsiye edilmektedir.
     
    • ÖSYM Samsun İl Sınav Koordinasyon Kurulunun aldığı karar gereği Samsun Büyükşehir Belediyesince tramvay ve otobüs seferleri sabah saat 06.00’dan itibaren başlayacak, daha sık aralıklarla hizmet verecektir.
     
    • YKS Sınavlarında, sınav günleri sınav giriş belgesini gösteren adaylar için Büyükşehir Belediyesi’nin jesti olarak otobüsler ve tramvay ücretsiz olacaktır. Sınava girecek adaylarımızın ve velilerin mümkün olduğunca toplu taşımayı tercih etmeleri, sınav günü oluşabilecek trafik kargaşasının önüne geçilmesi açısından son derece önemli olacaktır.
     

    ÖSYM Samsun İl Sınav Koordinasyon Kurulu olarak sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar diliyoruz.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

     ÖSYM Samsun İl Sınav Koordinasyon Kurulu