Tepe Reklamı3

on beş saniyede covit testi



Eklenme Tarihi: 13/10/2020

COVİD 19 Sonucunu 15 Saniyede veren İdrar Testi Foaming, Samsun'da Atasam Atakum Tıp Merkezi'nde uygulanmaya başlandı.

Çağımızın belası haline gelen ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD 19 ile mücadele sürerken, aşı çalışmalarının yanısıra devam eden test çalışmalarında da olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye'de de COVİD 19 testleri geliştirilmeye devam ediyor. Daha önce saatler, hatta günler süren test sonuçlarının alınma süresi, yeni gelişmelerle sürekli kısalıyor. Tamamen yerli üretim olan, Bursa'da üretilen, İdrardan COVİD 19'u tespit edebilen ve sadece 15 saniyede sonuç veren test artık Samsun'da ilk kez Atasam Atakum Tıp Merkezi'nde uygulanmaya başladı.

 

 15 SANİYEDE COVİD 19 TESTİ

 

Covid 19 testini yaptırmak artık daha kolay ve çok daha hızlı hale geldi. Daha önce  kan alma ve sürüntü alma üzerinden yapılan testlerden sonra piyasaya çıkan  foaming test, COVİD 19'u    idrardan tespit edebiliyor. Test sonucu on beş saniyede çıkıyor ve güvenilirliği 96, 3.

 

Samsun'da ilk kez Atasam Atakum Tıp Merkezi'nde yapılmaya başlanan testin fiyatı da diğerlerine göre çok uygun. Testi üreten Bursa ,  KUBA FARMA İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ SANAYİİ  firması yetkilileri,  uzmanları, testin kendileri tarafından üretildiğini, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşların denetiminden geçtiğini, hastane, sağlık kuruluşları ve tıp merkezlerinin ardından   kısa süre sonra eczanelerde de satışa sunmayı planladıklarını bildirdiler.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN UYGUN BULUNDU

 

Foaming Testinin, Sağlık Bakanlığı  Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün  80962070-953.02.07.03 sayılı kararı ile de tarama testi olarak kullanılması  uygun bulunduğu açıklandı. 

Atakum Ataken'te faaliyet gösteren Atasam AtakumTıp Merkezinde Samsun'da ilk olarak uygulamasına başlanan  test, idrar alındıktan 15 saniye sonra sonuç veriyor. Foaming testi  kendisini rahatsız hisseden ve şüphe duyan herkese  kolayca yapılabiliyor.