Tepe Reklamı3

Okullar 21 Eylül’de Açılacak



Eklenme Tarihi: 13/08/2020

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu’nun tavsiyesi sonucunda 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başlamasına, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmesine karar verildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da toplantının ardından yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

 

KARARLARIMIZ OLGUNLAŞTIRDIK

Okulların yüz yüze eğitimle açılabilmesi için herkesi sorumlu olmaya davet ederek, ‘Okulları birlikte açacağız’ dedik. Bu süreçte MEB olarak bizler okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan, maske tedariği, fiziki ve sosyal yeterlilikler hususunda tüm detayları çalıştık. Uzun süreden beri Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzla Cumhurbaşkanımız liderliğinde yaptığımız görüşmeler neticesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlayacağımıza ilgili de kararlarımızı olgunlaştırdık.

 

UZAKTAN EĞİTİMLE BAŞLIYORUZ

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları neticesinde aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre, 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Yüz yüze eğitimin hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu yine bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos’tan itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecek. Uzaktan eğitim araçları kendi kademelerine uygun içerikler çerçevesinde EBA TV kanalları, kendi öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler ve EBA internetin içeriğindeki birtakım konulardan oluşuyor.

 

HES KODUYLA TAKİP

Okullarımızı açtığımızda öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okullarımızın destek personeline, servis sürücülerine varana kadar okullarla ilgili herkesin sağlık durumu HES kodları marifetiyle takip altında olacak. Ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tanısı konmuş kişiler bu sistem sayesinde tespit edilebilecek ve gerekli önlemler alınacak.

 

UYUM PROGRAMI KONULACAK

Okulun ilk haftasında özel bir uyum programı ortaya koyacağız. Öğretmenlerle ilgili daha önce bir çalışmamız olacak. Ama çocuklarımız için de 1 hafta boyunca uyum çalışmaları konusunda açıklamalarımız devam edecek.