Tepe Reklamı3

Kuldan eğitim için büyük fedakârlık



Eklenme Tarihi: 26/06/2018

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un, annesi Mukaddes Kul adına yaptırdığı okulda inşaat çalışmaları devam ediyor. Kul, "Rahmetli annemin adını yaşatacak olan okul çocuklarımıza armağan olsun" dedi.

DAHA ÖNCE DE EĞİTİM İÇİN BAĞIŞTA BULUNMUŞTU
Kozluk Belediye Başkanlığı döneminde, bağışladığı 50 dönüm arsa ile Kozluk Mahallesi’ne modern bir Fen Lisesi kazandıran, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, merhum annesi Mukaddes Kul adına okul yaptırıyor. Kul, Evci mahallesinde çalışmaları devam Mukaddes Kul özel eğitim ve uygulama merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

AĞUSTOS AYINDA DEVREDİLECEK
Evci mahallesi sınırları içerisinde karayolu kenarındaki 13.100 metrekare arsanın 600 metrekarelik kısmına kurulan okul, 8 derslik kapasiteli olacak. Okul ile ilgili 2017 yılı başlarında Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever Terme Belediye Başkanı Şenol Kul arasında protokol düzenlenmişti. Ağustos ayından tamamlanması planlanan okulun kaba inşaat çalışmalarının bitirilmesi ile beraber Milli eğitim müdürlüğüne devri sağlanacak.

KATKI SAĞLAYACAK
Eğitimci bir belediye başkanı olarak ülkenin geleceği olan çocuklar için hiç bir fedakârlıktan kaçmadıklarını belirten Başkan Kul, rahmetli annesi Mukaddes Kul adına yaptırdığı okul için “inanıyorum ki bu bölgede ki yavrularımızın geleceğe daha iyi hazırlanmasına katkı sağlayacaktır. “ dedi.

YAKLAŞIK 1 MİLYON LİRA
Yaklaşık 1 milyon liraya tamamlanacak okulun inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Kul,” Terme'nin özel eğitim ve uygulama merkezi ihtiyacı var. Bu okuldan ilçeye yapılması gerekiyor. Bunu da inşallah ben annemin adına yaptırıyorum. Kültürümüzü yükseltip, vizyonumuzu genişletebilmek için eğitime ihtiyacımız var. Şüphesiz ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında en büyük katkıyı eğitimde elde ettiği başarılar sağlayacaktır. Buradan yetişecek çocuklarımız inşallah vatanına ve milletine hayırlı olur. Terme’mize hayırlı olsun” diye konuştu.