sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı2
Tepe Reklamı1
Tepe Reklamı3
tepe reklam2
tepe reklam 3
Tepe Reklamı 2
tepe reklam 1

İLKADIM BELEDİYESİ ŞAİR CEMAL SAFİ’Yİ ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI İLE ANACAK



Eklenme Tarihi: 25/02/2021

İLKADIM BELEDİYESİ ŞAİR CEMAL SAFİ’Yİ ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI İLE ANACAK.

GELENEKSEL  ŞİİR YARIŞMASINDA SON BAŞVURU 9 NİSAN 2021 OLACAK

Edebiyat alanının ülke çapında önde gelen isimlerinden şair ve söz yazarı Cemal Safi, İlkadım Belediyesi’nin girişimleriyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ödüllü şiir yarışmasıyla anılacak.

Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirilen şair ve söz yazarı Cemal Safi İlkadım Belediyesinin düzenleyeceği ödüllü şiir yarışması ile hatırlanacak. Samsunlu şair Cemal Safi’yi anmak için ölümünün 3’üncü yıl dönümünde İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından gerçekleştirilen bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Aşk” konulu şiir yarışmasına son başvuru tarihi 9 Nisan 2021 olacak.18 yaş üzeri herkesi katılacağı ödüllü şiir yarışmasına katılımcılar en fazla 2 şiir ile katılımda bulunacak. Aşk konulu şiirlerin yarışacağı yarışmada birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 4 bin TL, üçüncülük ödülü 3 bin TL, mansiyonlar bin 500 TL olarak belirlenirken ödüller arasında 2 adet Türk Dünyası özel ödülü de yer alıyor. Son başvuru tarihi 9 Nisan 2021 olan yarışmaya cemalsafi2021@ilkadim.bel.tr adresinden başvuru yapılabilirken detaylı bilgi için www.ilkadim.bel.tr/cemalsafi2021 adresi ziyaret edebilecekler.

“Kaybedeni olmayan yarışmaya herkesi davet ediyorum”

Yarışmayı çok önemsediklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “Düzenlediğimiz yarışmanın şehrimizin yetiştirdiği ve özellikle de İlkadım'da yetişmiş büyük bir üstada bir vefa borcu olarak görüyorum. Dünyada sanata değer vermeyen toplumların akibetleri malum. Onun için bizim de sanatkarlarımıza değer vererek gelecek nesillere taşıma bakımından çok önem arz ediyor. Türk edebiyatına büyük katkılar sağlayan ve bestelenen 150’den fazla şiiri ile kalplerde taht kuran şair Cemal Safi’nin sanata, sanatçıya verdiği değeri ve şehrimize kattığı değeri her platformda anlatılsın, yaşatılsın. Bedenen aramızdan ayrışmış olabilirler ama fikirleri ile düşünceleri ile gelecek nesillerde yaşasın, anlatılsın istiyoruz. Türkiye’ye mal olmuş usta bir şairimizin adını yaşatmak adına bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz şiir yarışması ile gençlerimize ve çocuklarımıza da Cemal Safi’yi tanıma şansı vermiş olacağız. Bizlerin hayatına şiirleri ile dokunan ve toplum tarafından beğeni kazanan sanatçılarımıza bir  vefa borcumuz var. Samsunumuzun yetiştirdiği önemli değerleri gerek anarak gerek hatırlatarak, gerekse o değerlerin yapıtlarını, eserlerini öne çıkararak anlatmaya gayret ediyoruz. Edebiyatımız açısından kaybedenin olmayacağı yarışmaya tüm halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu.