sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı2
Tepe Reklamı1
Tepe Reklamı3
tepe reklam2
tepe reklam 3
Tepe Reklamı 2
tepe reklam 1

BAŞKAN DEMİRTAŞ; ÜLKE GENELİNDE ALINAN PANDEMİ TEDBİRLERİNİ İLÇEDE KURULAN SEMT PAZARLARINDA İNCELEDİ



Eklenme Tarihi: 07/08/2020

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde alınan yeni tedbirler kapsamında, Çatalarmut ve Kışla Mahallesi’nde kurulan pazar yerini denetledi. Semt pazarının girişine kurulan kontrol noktasında görevliler Başkan Demirtaş’ın ateşini ölçüp el dezenfektan kullanarak Pazar yerine girişini sağladı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da  kendine eşlik eden Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, Zabıta Müdürü Şeref Sarı ile birlikte Çatalarmut ve Kışla Mahallesi’nde kurulan semt pazarına giderek koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri yerinde incelemek için pazarda denetime çıktı. Vatandaşların ve pazar esnafının kurallara uyup uymadığını kontrol etti. Başkan Demirtaş, özellikle maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda pazar esnafını ve alışverişe gelen vatandaşları uyardı. İlkadım Zabıta ekiplerinin de katıldığı pazar yeri denetimlerinde, maskesi olmayan pazarcı esnafı ile pazaryerindeki vatandaşlara maske de dağıtıldı. Zabıta ekipleri de pazar alışverişi yapan yaşlı vatandaşların file veya arabalarını taşımalarında yardımcı oldu.

“Amacımız salgına karşı farkındalık yaratmak”

Denetimlerde amacın vatandaş ve esnafa ceza kesmek değil, salgına karşı bilinç ve farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;“İçişleri Bakanlığımız'dan gelen yeni talimat üzerine, şehrimizde Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Emniyet Güçleri ve Belediye Başkanlarımız; salgına karşı farkındalık yaratmak amacıyla şehrimizde geziyor, pazaryerlerini denetliyor. İlkadım ilçe Kaymakamımız, İlçe Emniyet Müdürümüz  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla birlikte farkındalık oluşturmak adına yapılan denetimlerde bize eşlik etti, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu gün ise İlkadım ilçemizde kurulan semt pazarlarında Pazar esnafı ve vatandaşlarımızla sohbet edip, onları dinledik. Denetimlerde çok olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Koronavirüs salgını geçmedi. Tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor. Maske ve sosyal mesafe olduğu sürece virüsten korkmayalım” diye konuştu.