Tepe Reklamı3

Başkan Demir öğrencilere başarı diledi



Eklenme Tarihi: 15/02/2021

Başkan Demir öğrencilere başarı diledi

Koronavirüs salgını sebebiyle 2020-2021 eğitim yılının ilk dönemini uzaktan eğitim alarak geçiren kırsaldaki öğrenciler için bugün ders zili çaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, milli eğitim camiasına kolaylık, öğrencilere de başarılar diledi. 

Eğitim sistemini olumsuz etkileyen pandemiyle mücadele kararlılıkla sürerken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyesiyle kırsal mahalle okulları uzun aranın ardından öğrencilerle buluştu. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileri ise 1 Mart itibariyle tüm resmi ve özel okullarda tam gün yüz yüze eğitim alacak.

496 OKUL AÇILACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, merkez ve ilçeler dahil toplamda 496 okulun öğrencilerle buluşacağını söyleyerek, 32 bin 120 öğrencinin ders başı yapacağını kaydetti. Eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Demir, “Pandemi sebebiyle öğrencilerimiz, uzun süredir okullarından, sınıflarından ve öğretmenlerinden uzak kaldı. Çok şükür kademeli olarak yüz yüze eğitim yeniden başladı. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, ülkemizin aydınlık yarınları için eğitimlerini okullarında sürdürecek. Öğrencilerimizden maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyetle uymalarını istiyorum. Bu duygularla ikinci dönem eğitimine devam edecek tüm öğrencilerimize başarılar, eğitim neferleri olan öğretmenlerimize de kutsal görevlerinde kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.