sağ popup reklamı1
sol popup reklamı 1
Tepe Reklamı2
Tepe Reklamı1
Tepe Reklamı3
tepe reklam2
tepe reklam 3
Tepe Reklamı 2
tepe reklam 1

BANA BİRŞEY OLMAZ KALABALIĞI



Eklenme Tarihi: 24/02/2021

Samsun, Türkiye'de korona virüsün en fazla görüldüğü ikinci il konumuna yükseldi. 1 Mart öncesi normalleşme takviminin kentte uygulanmasının zor olduğu yorumları yapılıyor. 


Samsun, haftalık olarak toplamda 10 bin 550 vakanın tespit edildiği İstanbul'dan sonra Türkiye'de korona virüs vakalarının en fazla görüldüğü ikinci il konumuna geldi. 

Geçtiğimiz hafta toplam 2 bin 350 vakanın görüldüğü Samsun'da, yüzde 25'lik bir artış yaşanarak haftalık toplam vaka sayısı 2 bin 752'ye çıktı. Samsun'da günlük ortalama 393 vaka tespit ediliyor. Karadeniz bölgesinde Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize, korona virüs tablosunda zirvede yer alıyor. 

15-21 Şubat tarihleri arasında Ordu'da 1739, Giresun'da 976, Trabzon'da 1685, Samsun'da 2 bin 752, Rize'de 689 ve Tokat'ta 892 vaka tespit edildi. 1 Mart'ta Türkiye'de normalleşme takvimi doğrultusunda adımların atılmaya başlanmasının planlaması yapılırken, Samsun ve bölgenin alarm vermesi, yeni tedbirlerin habercisi olarak yorumlanıyor. 

SAMSUN ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İL KONUMUNDA 


Hatırlanacağı üzere Sağlık Bakanlığı, illerde korona virüs ile mücadelede 'yerinde karar dönemine' geçmişti. Bu kapsamda Bakanlık, illeri risklerine göre kategorilendirdi. İllerin pandemi seviyesini gösteren 'düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli' kategorilere göre normalleşme takvimi doğrultusunda adımlar atılacak. Samsun ve vakaların yüksek olduğu çevre iller 'çok yüksek riskli iller' kategorisinde yer alıyor. 
Vaka sayılarını düşüremezse bu iller gevşeme için biraz daha beklemek zorunda kalacak. Hatta yeni önlemler de gündeme gelebilecek. Her ilçeye yönelik ayrı kararlar alınmayacak, değişimler, bir haftalık ya da 14 günlük izlemelerden sonra yapılacak. Yeni sürecin Haziran ayına kadar devam etmesi planlanıyor. 

Samsun'da, korona virüs vakaları patladı. Mutasyonlu virüsün yayılım hızını artırdığı öne sürülürken, normalleşme takvimi zora girdi. 

Geçtiğimiz hafta toplam 2 bin 350 vakanın görüldüğü Samsun'da, yüzde 25'lik bir artış yaşanarak haftalık toplam vaka sayısı 2 bin 752'ye çıktı. 

Samsun'da işlek caddelerdeki yoğunluk ise görenleri ürküttü. 

Kaynak:Hedefhalk