Tepe Reklamı3

Arap İşadamları ve yatırımcılar Samsunlu işadamları buluşması



Eklenme Tarihi: 24/09/2020

 Arap İşadamları ve yatırımcılar  Samsunlu işadamları buluşması


Bağımsız Arap İşadamları ve Yatırımcıları Derneği yöneticileri, üyelerini, arap işadamlarını ve Samsunlu şadamlarını düzenlediği toplantı ile buluşturdu.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı salında bugün gerçekleşen toplantıya Samsun'da yaşayan çok sayıda arap işadamı, Samsun'un emlak, sağlık, turizm sektödünün ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriile AtakumBelediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından,  Atakum Belediyesi Kent Konseyi Yabancılar Meclis Başkanı  Sefa Akkyonlu'nun yaptığı toplantıda konuşan Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı  Şeref Aydın da ekonominin ve sosyal kültürel ilişkilerin gelişmesi ve sürdürülebilmesi için gerçekleştirilen her türlü çalışmaya destek verdiklerini, Atakum'da Kent Konseyi Bünyesinde Yabancılar Konseyi oluşturduklarını ve başkanlığını da Moderatörlük yapan Safa Akkoyunlu'nun yürüttüğünü söyledi. Türkiye Arap İşadamları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği Başkanı Othman Al-Faris, Şeref Aydın'a  Atatürk Tablosu hediye etti.


SAMSUN, SAĞLIK, TURİZM, TARIM, SANAYİ VE İNŞAAT YARIIMLARI İÇİN İDEAL


Türkiye Arap İşadamları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği Başkanı Othman Al-Faris toplantıda, “ Derneğimiz, siyasetten uzak, ekonomik ve sosyalkonularla ilgilenmektedir. Kurucu üyelerimiz bağımsız Arap İşadamları ve yatırımcılardır. Arap yatırımcıyı tevşik etmekten alıkoyan sorunların birikmesi, başta Samsun olmak üzere Türkiye'de yatırım yapmak için çalışması ve yetkili Türk Resmi makamlara seslerini duyuramaması nedeniyle dernekleşme çalışması içine girdik.


Bu nedenle yatırımcıya olangüveni güveni artırmak, kalışını kolaylaştırmak için bu engel ve sorunları çözmek, gerçekçi yatırımlar yapmaya teşvik etmek, bürokratik engelleri yasal yollarla aşabilmek için bir araya geldik. Türk topraklarında arap yatırımcının varlığında Türk Hükümeti'nin ve Türk Halkının desteğini de unutmuyoruz. Biz de herşeyden önce Arap işadamlarının ciddiyetine ve güvenilirliğine inanarak yola çıktık. Samsun'un Arap yatırımcılar için sağlık, tarım, turizm, sanayi, inşaat ve her türlü ticaret için ideal bir yer olduğundan eminiz." dedi.


 Önceliklerinin, Arap ve Türk işadamları ile yatırımcıların Türkiye'deki çıkarlarını korumak,  onlara güveni sağlamak, Arap ve Türk İşadamlarına ve yatırımcılara hizmet vermek, Arap Ülkeleri Ticaret Odaları ve Türk Ticaret Odaları ile koordinasyon sağlamak olduğunu belirten Othman Al-Faris, " Ayrıca, Türk yasalarına uygun çalışan derneğimiz ile, bakanlıklar, resmi ve özel kurumlar, sivil toplum kuruluşları ile ekonomik ve sosyal ilişkiyi güçlendirmek için cesur ve yapıcı girişimler ve fikirler için koordinasyon sağlama yönünde çalışmalar yürüteceğiz. Derneğimiz aracılığıyla Arap işadamlarının Türkiye ve Samsun'u, Türk işadamlarının da Arap ülkelerini ziyaretini gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmak için lojistik kolaylıklar sağlamak, dernekler, ticari ve sosyal kurumlarla iletişime geçerek başarılı deneyimler alışverişinde bulunarak Türl ve Arap ekonomisine yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz.


Ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla kişisel ticari, dilbilimsel, elektronik ve pazarlama yeteneklerini geliştirmek için Türk ve Aeap işadamlarına yönelik eğitim, kültür kursları seminerler düzenlenmesi de faaliyet amaçlarımız içerisinde. Yine işadamları ve yatırımcılar için uluslararası yerel konferanslar ve sergiler de düzenleyeceğiz.Bunları yaparken siyasetten uzak duramak temel ilkemzi. Şiddeti, ırkçılığı, cinsiyet ve din farklılıklarının zenginlikler olduğunu kabul ederek her türlü ayrımcılığı reddediyoruz." diye konuştu.


Toplantı daha sonra katılımcıların sorularının cevalnadırılması ile devam etti.